17:00

Frövi IK 2

Referat: Lillkyrka IF 2 - Frövi IK 2

Stabil vinst för Frövi på vackra Kärsta IP
Vädret var med oss och det blev en solig kväll på vackra och idylliska Kärsta IP när Frövi vinner med klara och rättvisa 4-1 efter bra spel av hela laget.

Matchen
Redan i första spelminuten skapar FIK en farlighet då Isak spelar en instickare mot Dennis som är på väg att bli fri men utrusande målvakt hinner före, nära pangstart för Frövi. I minut 3 bryter Oscar Lillkyrkas uppspel och passar till Aspen som passar Dennis som testar en högerbössa som smiter på fel sida av stolpen. Fyra minuter spelade och Frövi har haft två farliga lägen. Jesper testar en crossboll i minut 4 mot Isak som är på väg att bli fri med målvakt men återigen är målvakt med och rusar ut och hinner precis ta bollen. I minut 7 slår Max ett högerinlägg som Dan möter med pannan, nicken går mot mål men målvakt gör en bra räddning. I minut 8 trycker FIK på och anfallet avslutas med ett skott från Shafici som går mot mål men målvakt räddar ett bra skott. Oscar bryter ett uppspel från Lillkyrka och väggspelar sedan med Aspen och Oscar får en bra målchans men målvakt räddar. I minut 11 slår Jonas en hörna mot bortre där Shafici finns i ett bra läge att näta men styrningen går strax utanför. I minut 12 får vi återigen en hörna som Dennis slår efter backen, bollen rullar förbi flera spelare och Oscar är nära att näta men boll över ribban. I minut 14 lyfter Wille en fin boll mot Dan och Shafici som båda är i bra lägen men en tå hos hemmalaget räddar upp ett farligt FIK-läge. Jesper, Max och Shafici rullar upp ett farligt anfall i spelminut 23 men hemmalaget lyckas rädda upp situationen. I minut 25 får Lillkyrka en frispark på offensiv planhalva. Frisparken slås mot mål men Ludde i FIK-målet är med och greppar säkert. Jesper får bollen strax utanför hemmalagets straffområde i minut 28 och tittar upp och prickskjuter sedan bollen i målvakts högra hörn och FIK leder med 0-1. Minuten senare är vi nära igen då Dennis slår en fin crossboll mot Shafici men målvakt är med och räddar upp situationen. I minut 30 dribblar Dan förbi två backar och kommer in i boxen och avslutar sedan med en bössa som går strax över. Minuten rullar vi upp et bra anfall med Shafici, Dan, Aspen och Dennis inblandade som avslutas med ett skott från Dennis men boll på fel sida av stolpen. Jonas spelar Dennis i minut 33 som kommer högt upp på vänsyterkanten, Dennis spelar snett bakåt till Dan som får ett väldigt bra läge att näta men bollen går strax utanför. Max spelar ett högerinlägg i minut 35 som Dan styr vidare mot mål men bra räddning av hemmalagets målvakt. Minuten senare får FIK ett bra omställningsläge där flera FIK:are är inblandade i skolboksfotboll som avslutas med ett skott från Isak som målvakt räddar med en benparad. Jonas tar emot en crossboll i minut 40 och testar ett vänsterskott som målvakt räddar. Lillkyrka sticker upp i en farlighet minuten senare med Ludde är alert och rusar ut och räddar upp situationen. Sista målchansen i första blir Frövis och den uppstår i minut 44 där Jesper nickar efter en hörna men nicken går utanför. Ledning Frövi med 0-1 efter första men borde nog varit en liten större ledning.
I andra halvleks första minut kommer Hasen in i boxens högra sida och testar ett skott som går utanför. FIK får en frispark på offensiv planhalva i minut 48. Jesper testar att dra frisparken mot mål men boll över ribban. I minut 49 gör Aspen ett högerinlägg som når Dennis som testar ett högerskott men inget mål. FIK spelar till sig flera hörnor inom några minuter men inga mål. I minut 58 bryter Oscar bollen och tar några snabba steg framåt och gör en instickare till Dan som kommer in i boxen och avslutar elegant med att näta och ledning Frövi med 0-2. I minut 61 spelar Aspen bollen till Shafici som går in i boxen och får till ett avslut men boll utanför. I minut 63 får vi en frispark på offensiv högerkant. Oscar slår frisparken mot Shafici som direkt skjuter bollen i mål, efter att Dan stört målvakt genom att hoppa över bollen, härligt ledning FIK med 0-3. I minut 66 är Shafici inne i boxen men Lillkyrka bryter och gör en snabbomställning som är på väg att bli farlig men Oscar räddar upp farligheten. I minut 67 testar Jesper ett skott som går strax över ribban. I minut 68 rullar Frövi upp ett fint anfall som avslutas med att Dan placerar bollen otagbart i målvakts vänstra hörn och det står 0-4. I minut 73 får hemmaleget en frispark som lyfts in i boxen med Ludde är säker och greppar bollen. Ludde gör ett snabbt utkast som medför att Dennis kommer in i straffområdets vänstra sida men hemmalaget lyckas rädda upp situationen. FIK trycker på och skapar chanser b la gör Simon ett farligt vänsterinlägg som tyvärr blir resultatlöst. I minut 81 lyckas Lillkyrka reducera och det står 1-4. FIK rullar upp flera farligheter närmaste fem men inga mål. Fredrik pressar högt i slutet av matchen och får med sig ett inkast högt upp på plan Inkast högt upp på plan kan medföra farligheter men inget mål för Frövi. I minut 86 jublar delar av publiken då Dan gör en glidtackling av Hysen-klass. Tränartrion Fredrik, Dan och Henke är inne på plan samtidigt i slutet av matchen och manar på laget för ytterligare ett mål och närmast var vi i minut 89 då vi lyfter bollen mot Henke men bollen är lite för lång och och då hör man över hela Kärsta IP Henke skrika "om det vore för tio år sedan..." Det blir inga fler mål i matchen så slutresultatet skrivs till 4-1 till ett bra spelande Frövi.